Solució de problemes de xarxa sense fil

Realitzeu una verificació de la connexió inicial

En aquest pas, comprovareu la informació bàsica de la vostra connexió de xarxa sense fil. Això es fa per a assegurar-se que el problema de la xarxa no estigui causat per un problema relativament senzill, com ara la connexió sense fil desactivada, i per a preparar-vos per als propers passos de resolució de problemes.

1. Assegureu-vos que el portàtil no estigui connectat a una connexió a internet.a cablejada.

2. Si teniu un adaptador sense fil extern (com ara un adaptador USB o una targeta PCMCIA que es connecta al vostre ordinador portàtil), assegureu-vos que s'insereixi a la ranura adequada a l'ordinador.

3. Si la vostra targeta de xarxa està a l'interior del vostre ordinador, assegureu-vos que l'interruptor de la xarxa sense fil estigui activat (si n'hi ha). Els ordinadors portàtils solen tenir interruptors que podeu canviar prement una combinació de tecles de teclat.

4. Feu clic a l'àrea d'estat del sistema a la barra superior i seleccioneu Wi-Fi, aleshores seleccioneu Configuració Wi-Fi. Assegureu-vos que la xarxa Wi-Fi està a ON. També podeu comprovar que el Mode Avió no estigui activat.

5. Obriu un terminal, teclegeu nmcli device i premeu Retorn.

Això mostrarà informació sobre les interfícies de xarxa i l'estat de la connexió. Mireu la llista d'informació i comproveu si hi ha algun element relacionat amb l'adaptador de xarxa sense fil. Si l'estat és connectat, vol dir que l'adaptador funciona i està connectat al vostre encaminador sense fil.

Si esteu connectat al vostre encaminador sense fil, però encara no podeu accedir a Internet, és possible que l'encaminador no estigui configurat correctament o que el vostre proveïdor de serveis d'Internet (ISP) tingui problemes tècnics. Reviseu les vostres guies de configuració de l'encaminador i de l'ISP per a assegurar-vos que la configuració sigui correcta, o poseu-vos en contacte amb l'assistència del vostre proveïdor ISP.

Si la informació de nmcli device no indica que esteu connectat a la xarxa, feu clic a Següent per a passar a la següent part de la guia de resolució de problemes.