El ventilador de l'ordinador portàtil sempre s'està funcionant

Si el ventilador de refrigeració del vostre ordinador portàtil sempre funciona, podria ser que el maquinari que controli el sistema de refrigeració a l'ordinador portàtil no sigui del tot compatible amb Linux. Alguns portàtils necessiten programari addicional per a controlar els seus ventiladors de manera eficient, però aquest programari pot no estar instal·lat (o no estar disponible per a Linux) i, per tant, els ventiladors només s'executen a tota velocitat contínuament.

Si aquest és el cas, és possible que pugueu canviar algunes configuracions o instal·lar un programari addicional que permeti un control total del ventilador. Per exemple, es pot instal·lar vaiofand per a controlar els ventiladors d'alguns ordinadors portàtils Sony VAIO. La instal·lació d'aquest programari és un procés bastant tècnic que depèn molt de la marca i el model del vostre ordinador portàtil, de manera que podeu vulgueu obtenir consells específics sobre com fer-ho al vostre ordinador.

També és possible que el portàtil produeixi molta calor. Això no significa necessàriament que estigui sobreescalfant; és possible que només necessiti que el ventilador s'executi contínuament a tota velocitat per a permetre que es mantingui prou fresc. Si aquest és el cas, teniu poques opcions que no sigui deixar que el ventilador funcioni a tota velocitat sempre. De vegades podeu comprar accessoris addicionals de refrigeració per al vostre ordinador portàtil que us poden ajudar.