Imprimir un llibret en una impressora d'una cara

Aquestes instruccions són per a imprimir un llibret des d'un document PDF.

Si voleu imprimir un llibret des d'un document LibreOffice, primer exporteu-lo a un PDF triant a Fitxer ▸ Exporta com a PDF…. El document ha de tenir un nombre múltiple de 4 pàgines (4, 8, 12, 16,...). És possible que hàgiu d'afegir fins a 3 pàgines en blanc.

A imprimir:

1. Obriu el diàleg d'impressió. Normalment, es pot fer a través del menú d'Imprimeix o utilitzant la drecera de teclat Ctrl+P.

2. Feu clic al botó Propietats…

A la llista desplegable Orientació, assegureu-vos que està seleccionat a Apaïsat.

Feu clic a D'acord per a tornar al menú d'impressió.

3. A Rang i còpies, seleccioneu Pàgines.

Escriviu el nombre de pàgines en aquest ordre (n és el nombre total de pàgines i múltiple de 4):

n, 1, 2, n-1, n-2, 3, 4, n-3, n-4, 5, 6, n-5, n-6, 7, 8, n-7, n-8, 9, 10, n-9, n-10, 11, 12, n-11…

…fins que hàgiu escrit totes les pàgines.

Exemples:

Llibret de 4 pàgines: Tipus 4,1,2,3

Llibret de 8 pàgines: Tipus 8,1,2,7,6,3,4,5

Llibret de 12 pàgines: Tipus 12,1,2,11,10,3,4,9,8,5,6,7

Llibret de 16 pàgines: Tipus 16,1,2,15,14,3,4,13,12,5,6,11,10,7,8,9

Llibret de 20 pàgines: Tipus 20,1,2,19,18,3,4,17,16,5,6,15,14,7,8,13,12,9,10,11

4. Trieu la pestanya Disseny de pàgina.

A Disposició, seleccioneu Fullet.

A Cares de la pàgina, a la llista desplegable Incloure, seleccioneu Cares frontals / pàgines de la dreta.

5. Feu clic a Imprimeix.

6. Quan s'hagin imprès totes les pàgines, gireu les pàgines i torneu-les a col·locar a la impressora.

7. Obriu el diàleg d'impressió. Normalment, es pot fer a través del menú d'Imprimeix o utilitzant la drecera de teclat Ctrl+P.

8. Trieu la pestanya Disseny de pàgina.

A Cares de la pàgina, a la llista desplegable Incloure, seleccioneu Cares de darrere / pàgines de l'esquerra.

9. Feu clic a Imprimeix.