Com puc verificar els nivells de tinta o tòner de la impressora?

Com es comprova la quantitat de tinta o tòner que queda a la impressora, depèn del model i del fabricant de la impressora, i dels controladors i aplicacions instal·lats a l'ordinador.

Algunes impressores tenen una pantalla incorporada per a mostrar els nivells de tinta i altra informació.

Algunes impressores reporten nivells de tòner o de tinta a l'ordinador, que es poden trobar al quadre Impressores a Paràmetres. El nivell de tinta es mostrarà amb els detalls de la impressora si està disponible.

Els controladors i les eines d'estat per a la majoria d'impressores HP els proporciona Imaging and Printing Linux (HPLIP). Altres fabricants poden subministrar controladors propietaris amb funcions similars.

Com a alternativa, podeu instal·lar una aplicació per a verificar o controlar els nivells de tinta. Inkblot mostra l'estat de la tinta per a moltes impressores HP, Epson i Canon. Mireu si la impressora està a la llista de models suportats. Una altra aplicació de nivells de tinta per a Epson i algunes altres impressores és mtink.

Algunes impressores encara no són compatibles amb Linux i altres no estan dissenyades per a informar dels seus nivells de tinta.