Simulér klik når markøren holdes over

Du kan klikke eller trække blot ved at holde din musemarkør over en kontrol eller et objekt på skærmen. Det er nyttigt hvis du synes det er svært at flytte musen og klikke på samme tid. Funktionaliteten kaldes Svæveklik eller hvileklik.

Når Svæveklik er aktiveret, så kan du flytte din musemarkør over en kontrol, slippe musen, og vente noget tid inden knappen klikkes for dig.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

2. Klik på Tilgængelighed for at åbne panelet.

3. Tryk på Klikhjælp i afsnittet Pege og klikke.

4. Tænd for Svæveklik-kontakten.

Vinduet Svæveklik åbnes og bliver oven på alle dine andre vinduer. Du kan bruge det til at vælge hvilken slags klik der skal udføres når du holder over. Hvis du f.eks. vælger Sekundært klik, så højreklikker du når du holder over. Efter du har dobbeltklikket, højreklikket eller trukket, så vender du automatisk tilbage til at klikke.

Når du holder din musemarkør over en knap og ikke flytter den, så ændrer den gradvist farve. Når farven er ændret helt, så klikkes der på knappen.

Juster indstillingen Forsinkelse for at ændre hvor længe du skal holde musemarkøren stille inden der klikkes.

Du behøver ikke holde musen helt perfekt stille når du holder over for at klikke. Markøren må gerne flyttes en lille smule og klikker stadigvæk efter noget tid. Men hvis den flyttes for meget, så klikkes der ikke.

Juster indstillingen Bevægelsestærskel for at ændre hvor meget markøren kan flyttes og stadigvæk betragtes som holdes over.