Hvad der skal sikkerhedskopieres

Din prioritet bør være at sikkerhedskopiere dine mest vigtige filer samt dem der er svære at genskabe. F.eks. fra mest vigtige til mindst vigtige:

Dine personlige filer

Det kan omfatte dokumenter, regneark, e-mail, kalenderaftaler, finansielle data, familiebilleder eller andre personlige filer som du betragter som uerstattelige.

Dine personlige indstillinger

Det omfatter ændringer som du har foretaget til farver, baggrunde, skærmopløsning og museindstillinger på dit skrivebord. Det omfatter programindstillinger såsom indstillinger til LibreOffice, din musikafspiller og dit e-mailprogram. De er til at erstatte men det kan tage noget tid af genskabe.

Systemindstillinger

Most people never change the system settings that are created during installation. If you do customize your system settings for some reason, you may wish to back up these settings.

Installeret software

Den software du bruger kan normalt genoprettes ret hurtigt efter et seriøst problem med computeren ved at geninstallere den.

Generelt skal du gå efter at sikkerhedskopiere filer som er uerstattelige og filer som kræver lang tid at erstatte uden en sikkerhedskopi. Modsat, hvis ting er lette at erstatte, så kan det være du ikke vil bruge diskplads på at have sikkerhedskopier af dem.