Klik og flyt musemarkøren med det numeriske tastatur

Hvis du har svært ved at bruge en mus eller anden pegeenhed, så kan du styre musemarkøren med det numeriske tastatur på dit tastatur. Funktionaliteten kaldes musetaster.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

Du kan få adgang til Aktivitetsoversigten ved at trykke på den, ved at flytte din musemarkør til det øverste venstre hjørne på skærmen, ved at trykke på Ctrl+Alt+Tab efterfulgt af Enter, eller ved at bruge Super-tasten.

2. Klik på Tilgængelighed for at åbne panelet.

3. Brug piletasterne op og ned til at vælge Musetaster i afsnittet Pege og klikke og tryk så på Enter for at tænde for Musetaster-kontakten.

4. Sørg for at Num Lock er slukket. Du vil nu være i stand til at flytte musen med det numeriske tastatur.

Det numeriske tastatur er en samling talknapper på dit tastatur der gerne er opstillet i et kvadratisk gitter. Hvis du har et tastatur uden et numeriske tastatur (såsom tastaturet på en bærbar computer), så kan det være du skal holde funktionstasten (Fn) nede og bruge bestemte taster på dit tastatur som et numeriske tastatur. Hvis du bruger funktionaliteten ofte på en bærbar computer, så kan du købe et eksternt numerisk tastatur der bruger USB eller Bluetooth.

Hvert tal på det numeriske tastatur er en retning. F.eks. vil tryk på 8 flytte markøren op og tryk på 2 vil flytte den ned. Tryk på 5-tasten for at klikke én gang med musen eller tryk på den to gange hurtigt for at dobbeltklikke.

De fleste tastaturer har en speciel tast der giver dig mulighed for at højreklikke, nogle gange kaldet Menu-tasten. Bemærk dog at tasten fungerer der hvor dit tastaturfokus er og ikke hvor din musemarkør er. Se Simulér et højreklik med musen for information om hvordan du højreklikker ved at holde 5 nede eller den venstre museknap.

Hvis du vil bruge det numeriske tastatur til at skrive tal mens musetaster er aktiveret, så tænd for Num Lock. Musen kan dog ikke styres med det numeriske tastatur når Num Lock er tændt.

De normale taltaster der står på linje øverst på tastaturet styrer ikke musemarkøren. Det er kun taltasterne på det numeriske tastatur der kan bruges.