Disposicións de teclado

Nesta páxina detállase a navegación co teclado para persoas que non poden usar un rato ou outro dispositivo apuntador, ou que quere usar o teclado o máis posíbel. Para ver os atallos de teclado, útiles para todos os usuarios, consulte a Atallos de teclado útiles no seu lugar.

SE non pode usar un dispositivo apuntado como un rato, pode controlar o punteiro do rato usando o teclado numérico do seu teclado. Consulte a Faga clic e mova o punteiro do rato usando o teclado numérico para obter máis detalles.

Navegar polas interfaces de usuario

Tabulador e

Ctrl+Tab

Mover o foco do teclado entre diferentes controis, Ctrl+Tab móveo entre grupos de controis, por exemplo dunha barra lateral ao contido principal. Ctrl+Tab tamén pode saír dun control que use Tab por si mesmo, como un área de texto.

Manteña premida a tecla Maiús para mover o foco en orde inverso.

Cursores

Mover a selección entre elementos dun único control, ou entre un conxunto de controis relacionados. Use as teclas de frechas para dar o foco aos botóns, seleccionar elementos nunha vista de lista ou de iconas ou para seleccionar un botón de radio nun grupo.

Ctrl+Teclas de frechas

Na vista de lista ou de iconas, mover o foco do teclado a outro elemento sen cambiar o elemento que está seleccionado.

Alt+F2

Na vista de lista ou de iconas, seleccionar todos os elementos desde o elemento seleccionado actualmente até o novo elemento co foco.

Nalgunhas aplicacións, pode incrementar o tamaño do texto en calquera momento premendo Ctrl++. Para reducir o tamaño do texto prema Ctrl+-.

Espacio

Activar un elemento enfocado como un botón, caixa de verificación ou elemento de lista.

Alt+Tab

Na vista de lista ou de iconas, seleccionar ou deseleccionar o elemento co foco sen deseleccionar o resto de elementos.

Alt

Manteña premida a tecla Alt para mostrar os aceleradores: teclas subliñadas en elementos do menú, botóns e outros controis. Prema Alt+ a tecla subliñada para activar o control, como se premera sobre él.

Esc

Saír dun menú, xanela emerxente ou xanela de diálogo.

F10

Abra o primeiro menú na barra de menú da xanela. Use as teclas de cursor para navegar polos menús.

Super+F10

Abra o menú de aplicacións desde a barra superior.

Maiús+F10 ou

Menú

Mostra o menú contextual para a selección actual, como se premera co botón dereito.

Ctrl+F10

No xestor de ficheiros, mostrar o menú contextual para o cartafol actual, como se premera co botón dereito sobre o fondo e non sobre un elemento.

Ctrl+RePax

e

Ctrl+Av Páx

Nunha interface con lapelas, cambiar á lapela da dereita ou esquerda.

O escritorio

Alt+F1 ou o

Tecla Super

Cambiar entre a vista xeral de Actividades e o escritorio. Na vista xeral, comece a escribir para buscar instantaneamente as súas aplicacións, contactos e documentos.

Super+Tab

Trocar entre as xanelas de forma rápida. Manteña a tecla Maiús para facelo en orde inverso.

Super+`

Cambia entre xanelas do mesma aplicación, ou desde a aplicación seleccionado despois de Super+Tab.

Este atallo de teclado usa ` nos teclados estadounidenses, onde a tecla ` está enriba da tecla Tab. En calquera outro teclado, o atallo úsase coa técla Super e a tecla enriba de Tab.

Ctrl+Alt+Tab

Enfocar o teclado na barra superior. Na vista de Actividades, troque o foco do teclado entre a barra superior, taboleiro, vista de xanelas, lista de aplicacións e campo de busca. Use as frechas para moverse.

Super+RePáx

e

Super+Av Páx

Cambiar entre os espazos de traballo.

Alt+F6

Moverse entre as xanelas da mesma aplicación. Manteña premida a tecla Alt e prema F6 até que se realce a xanela que quere, e entón solte a tecla Alt. Isto é similar á característica Alt+`.

Alt+Esc

Agrupar xanelas en espazos de traballo distintos.

Super+V

Abrir a lista de notificacións Prema Esc para pechar.

Calibración

Alt+F4

Pechar a xanela de configuración da rede.

Alt+F5 ou Super+

Para restaurar unha xanela maximizada ao seu tamaño orixinal. Use Alt+F10 para maximizala. Alt+F10 maximiza e restaura.

Alt+F7

Mover a xanela actual. Prema Alt+F7 e use as teclas de frechas para mover a xanela. Prema Intro para deixar de mover a xanela, ou Esc para devolvela á súa localización orixinal.

Alt+F8

Redimensionar a xanela actual. Prema Alt+F8 e use as teclas de frechas para redimensionar a xanela. Prema Intro para deixar de redimensionar a xanela, ou Esc para devolvela ao seu tamaño orixinal.

Maiús+Super+Av Páx

e

Maiús+Super+Av Páx

Mover as xanelas a un espazo de traballo diferente.

Maiús+Super+

Mover a xanela actual ao monitor da esquerda.

Maiús+Super+

Mover a xanela actual ao monitor da dereita.

Alt+F10 ou Super+

Maximizar unha xanela. Prema Alt+F10 para restaurar unha xanela maximizada ao seu tamaño orixinal.

Super+H

Minimizar unha xanela.

Super+

Maximizar unha xanela ao longo da parte esquerda da pantalla. Prema outra vez para restaurar a xanela ao seu tamaño orixinal. Prema Super+ para cambiar os lados.

Super+

Maximizar unha xanela ao longo da parte dereita da pantalla. Prema outra vez para restaurar a xanela ao seu tamaño orixinal. Prema Super+ para cambiar os lados.

Alt+Espacio

Mostrar o menú da xanela, como se premera co botón dereito sobre a barra de título.