Preciso un software antivirus?

Se está usando Windows ou Mac OS, probabelmente estea executando un software anti-virus todo o tempo. Os antivirus execútanse en segundo plano, comprobando constantemente se o computador está executando virus que poidan atopar a súa forma de entrar no seu computador e causar problemas.

Os software antivirus para Linux existen, pero probabelmente non os precise. Os virus que afectan a Linux son aínda moi escasos. Algúns argumentan que isto é porque Linux non é tan amplamente usado que os outros sistemas operativos, polo que ninguén escribe virus para el. Outros argumentan que Linux é intrinsecamente máis seguro e os problemas de seguranza que os virus poderían empregar arránxanse de forma moi rápida.

Whatever the reason, Linux viruses are so rare that you don’t really need to worry about them at the moment.

Se quere asegurarse na seguranza, ou se quere comprobar se ten virus nos ficheiros que están pasando entre vostede e as persoas usando Windows e Mac OS, pode instalar un software antivirus. Busque no instalador de software ou en liña, existen unhas cantas aplicacións dispoñíbeis.