Per què la meva xarxa sense fil continua desconnectant-se?

Pot ser que us hàgiu desconnectat d'una xarxa sense fil encara que vulgueu mantenir-vos connectat. Normalment, l'ordinador intentarà tornar a connectar-se a la xarxa quan això succeeix (la icona de la xarxa a la barra superior mostrarà tres punts si s'intenta tornar a connectar), però pot ser molest, especialment si utilitzeu Internet en aquest moment.

Senyal de xarxa sense fil fluixa

Un motiu molt comú pel que esteu desconnectats d'una xarxa sense fil és que tingueu un senyal baix. Les xarxes sense fil tenen un rang limitat, de manera que si s'està massa lluny de l'estació base, és possible que no es pugui obtenir un senyal prou fort per a mantenir una connexió. Les parets i altres objectes entre vostè i l'estació base també poden debilitar el senyal.

La icona de xarxa a la barra superior mostra la fortalesa que té el senyal de la xarxa sense fil. Si el senyal és baix, proveu d'apropar-se a l'estació base.

No s'ha establert correctament la connexió de xarxa

A vegades, quan es connecta a una xarxa sense fil, al principi pot semblar que s'hagi connectat correctament, però aleshores es desconnecta poc després. Això normalment passa perquè l'equip només va tenir un èxit parcial en connectar-se a la xarxa: va aconseguir establir una connexió, però no va poder finalitzar la connexió per alguna raó i, per tant, finalment es va desconnectar.

Una possible raó perquè passi això és que hàgiu introduït una contrasenya incorrecta o que l'ordinador no estigui autoritzat a la xarxa (perquè la xarxa necessita un nom d'usuari per a iniciar sessió, per exemple).

Maquinari/controladors de xarxa sense fil poc fiables

Alguns maquinaris de les xarxes sense fil poden ser poc fiables. Les xarxes sense fil són complicades, de manera que les targetes de xarxa sense fil i les estacions base ocasionalment tenen problemes menors i poden desconnectar connexions. Això és molest, però passa bastant regularment amb molts dispositius. Si de tant en tant es va desconnectant de les connexions sense fil, pot ser el motiu. Si això passa amb molta freqüència, és possible que hàgiu de considerar obtenir un maquinari diferent.

Xarxes sense fil ocupades

Les xarxes sense fil en llocs molt ocupats (per exemple, a les universitats i cafeteries) sovint tenen molts equips que intenten connectar-se al mateix temps. De vegades, aquestes xarxes estan massa ocupades i no poden gestionar tots els ordinadors que s'intenten connectar, de manera que algunes es desconnecten.