Comprobar o rendemento do seu disco duro

Para probar a velocidade do seu disco duro:

1. Open Disks from the desktop.

2. Seleccione o disco desde a lista do panel esquerdo.

3. Prema o botón de menú e seleccione Probar rendemento do unidade… desde o menú.

4. Prema Iniciar proba de rendemento e axuste os parámetros Taxa de transferencia e Tempo de acceso como desexe.

5. Click Start Benchmarking… to test how fast data can be read from the disk. Administrative privileges may be required. Enter your password, or the password for the requested administrator account.

Se está marcado Levar a cabo unha proba de rendemento, a proba de rendemento tamén probará a rapidez de lectura e escritura do disco . Aínda que tamén levará moito máis tempo rematala.

Cando a proba remate, os resultados aparecerán no gráfico. Os puntos verdes e as liñas que se conectan indican os exemplos tomados; isto corresponde aos eixos vermellos, mostrando o tempo de acceso, mostrados fronte ao eixo inferior, que representa a porcentaxe de tempo gastada. A liña azul representa as taxas de lectura, mentres que a liña vermella representa as taxas de escritura; estas móstranse como taxas de acceso de datos no eixo esquerdo, fronte á porcentaxe de disco navegado, desde fóra até o eixo, máis aló do eixo inferior.

Embaixo do gráfico, móstranse os valores de taxa de lectura e escritura mínima, máxima e media, o tempo de acceso medio e o tempo que pasou desde a última proba de rendemento.