Met een verborgen draadloos netwerk verbinden

Het is mogelijk een draadloos netwerk zo in te stellen dat het ‘verborgen’ is. Verborgen netwerken worden niet opgenomen in de lijst met draadloos netwerken in de Netwerk-instellingen. Om verbinding te maken met een verborgen draadloos netwerk:

  1. Open the system menu from the right side of the top bar.

  2. Select Wi-Fi Not Connected. The Wi-Fi section of the menu will expand.

  3. Klik op Wifi-instellingen.

  4. Press the menu button in the top-right corner of the window and select Connect to Hidden Network….

  5. In het venster dat verschijnt, selecteer een verborgen netwerk waarmee u voorheen verbonden was met de Verbinding-menulijst, of Nieuw voor een nieuwe.

  6. Voor een nieuwe verbinding, typ de naam van het netwerk en kies het soort draadloze beveiliging in de Wifi-beveiliging-keuzelijst.

  7. Voer het wachtwoord of andere veiligheidsinformatie in.

  8. Klik op Verbinden.

Mogelijk moet u de instellingen van het draadloos basisstation of router controleren om te zien wat de naam van het netwerk is. Als u de netwerknaam (SSID) niet heeft, kunt u de gebruik maken van BSSID (Basic Service Set Identifier, het MAC-adres van het basisstation), dat er ongeveer zo uit ziet: 02:00:01:02:03:04. Dit is doorgaans te vinden aan de onderkant van het basisstation.

U dient ook de beveiligingsinstellingen van het draadloos basisstation te controleren. Zoek naar termen zoals WEP en WPA.

U zou kunnen denken dat het verbergen van uw draadloos netwerk de veiligheid zal verbeteren door te voorkomen dat mensen die er geen weet van hebben verbinding maken. In de praktijk is dit niet het geval; het netwerk is iets moeilijker te vinden maar het kan worden opgespoord.