Påmindelser og påmindelseslisten

Hvad er en påmindelse?

Hvis et program eller en systemkomponent vil have din opmærksomhed, så vises der en påmindelse øverst på skærmen eller på din låseskærm.

Hvis du f.eks. modtager en chatmeddelelese eller en ny e-mail, så får du besked med en påmindelse. Chatpåmindelser gives særlig behandling og vises med de kontakter som sendte chatmeddelelsen til dig.

Andre påmindelser har knapper med valgmuligheder der kan vælges. For at lukke påmindelserne uden at vælge en valgmulighed kan du klikke på luk-knappen.

Når der klikkes på luk-knappen på nogle påmindelser så afvises de. Andre såsom Rhythmbox eller dit chatprogram forbliver skjulte i påmindelseslisten.

Påmindelseslisten

Påmindelseslisten giver dig en måde til at vende tilbage til dine påmindelser når det passer dig. Den vises når du klikker på uret eller trykker på Super+V. Påmindelseslisten indeholder alle de påmindelser, som du ikke har handlet på, eller som findes permanent i den.

Du kan vise en påmindelse ved at klikke på den i listen. Du kan lukke påmindelseslisten ved igen at trykke på Super+V eller Esc.

Klik på Ryd liste-knappen for at tømme listen over påmindelser.

Skjul påmindelser

Hvis du arbejder på noget og ikke vil forstyrres, så kan du slukke for påmindelser.

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Klik på Indstillinger.

3. Klik på Påmindelser i sidebjælken for at åbne panelet.

4. Switch Do Not Disturb to on.

Når de er slået fra, så vil de fleste påmindelser ikke poppe op øverst på skærmen. Påmindelserne vil stadigvæk findes i påmindelseslisten, når du viser den (ved at klikke på uret eller ved at trykke på Super+V), og de begynder at poppe op igen, når du tænder for kontakten.

Du kan også deaktivere eller genaktivere påmindelser for enkelte programmer fra Påmindelser-panelet.

Hiding lock screen notifications

When your screen is locked, notifications appear on the lock screen. You can configure the lock screen to hide these notifications for privacy reasons.

To switch off notifications when your screen is locked:

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Klik på Indstillinger.

3. Klik på Påmindelser i sidebjælken for at åbne panelet.

4. Sluk for Påmindelser for låst skærm.