Μεγέθυνση της περιοχής οθόνης

Μεγεθύνοντας την οθόνη είναι διαφορετικό από την απλή μεγέθυνση του μεγέθους κειμένου. Αυτή η λειτουργία είναι σαν να έχουμε μεγεθυντικούς φακούς, που επιτρέπουν τη μετακίνηση ολόγυρα εστιάζοντας σε μέρη της οθόνης.

  1. Go to the Desktop and start typing Accessibility.

  2. Click on Accessibility to open the panel.

  3. Πατήστε Εστίαση στην ενότητα Όραση.

  4. Switch the Zoom switch in the top-right corner of the Zoom Options window to on.

Μπορείτε τώρα να μετακινηθείτε στην περιοχή της οθόνης. Μετακινώντας το ποντίκι σας στις άκρες της οθόνης, θα μετακινήσετε τη μεγεθυσμένη περιοχή σε διαφορετικές κατευθύνσεις, επιτρέποντας να δείτε την επιθυμητή περιοχή.

You can quickly turn zoom on and off by clicking the accessibility icon on the taskbar and selecting Zoom.

Μπορείτε να αλλάξετε τον συντελεστή μεγέθυνσης, την ανίχνευση ποντικιού και τη θέση της μεγεθυσμένης προβολής στην οθόνη. Ρυθμίστε τα στην καρτέλα Μεγεθυντής του παραθύρου ρυθμίσεων Εστίαση.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους στόχους για να σας βοηθήσουν να βρείτε το ποντίκι ή τον δείκτη της πινακίδας αφής. Ενεργοποιήστε τους και να ρυθμίστε το μήκος, το χρώμα και το πάχος τους στην καρτέλα Στόχοι του παραθύρου ρυθμίσεων Εστίαση.

Μπορείτε να αλλάξετε σε αντιστροφή βίντεο ή Λευκό σε μαύρο και να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση και τις επιλογές γκρίζας κλίμακας για τον μεγεθυντή. Ο συνδυασμός αυτών των επιλογών είναι χρήσιμος για ανθρώπους με χαμηλή όραση, οποιουδήποτε βαθμού φωτοφοβίας, ή απλά για χρήση του υπολογιστή σε συνθήκες δυσμενούς φωτισμού. Επιλέξτε την καρτέλα Εφέ χρώματος στο παράθυρο ρυθμίσεων Εστίαση για να τις ενεργοποιήσετε και να αλλάξτε αυτές τις επιλογές.