Kirjaudu ulos, sammuta tai vaihda käyttäjää

Kun olet valmis lopettamaan tietokoneen käytön, voit sammuttaa sen, asettaa tietokoneen valmiustilaan säästääksesi virtaa tai kirjautua ulos.

Uloskirjautuminen tai käyttäjän vaihtaminen

Jos haluat muiden pystyvän käyttää tietokonetta, voit kirjautua ulos tai vaihtaa käyttäjää. Jos vaihdat käyttäjää, kaikki käynnissä olevat sovellukset ovat edelleen käynnissä, kun kirjaudut takaisin koneelle.

To Log Out or Switch User, click the user menu on the right side of the taskbar, expand Power Off / Log Out, and select the correct option.

Vaihda käyttäjää -valinta näkyy valikossa, jos koneella on enemmän kuin yksi käyttäjätili.

Näytön lukitseminen

Jos poistut tietokoneelta hetkeksi, lukitse näyttö estääksesi muita ihmisiä käyttämästä tiedostojasi ja sovelluksia. Kun palaat, näet lukitusnäytön. Kirjaudu takaisin sisään antamalla salasanasi. Jos et lukitse näyttöä itse, se lukitaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

To lock your screen, click the user menu on the right side of the taskbar and select Lock from the menu.

Kun näyttö on lukittu, muut käyttäjät voivat kirjautua omilla tunnuksillaan sisään napsauttamalla Vaihda käyttäjää näytön oikeasta alareunasta kirjautumisnäkymässä. Voit vaihtaa takaisin työpöydällesi, kun muut eivät enää käytä tietokonetta.

Valmiustila

Säästä sähköä laittamalla tietokoneesi valmiustilaan, kun et käytä sitä. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, järjestelmä asettaa sen oletuksena valmiustilaan sulkiessasi koneen kannen. Valmiustila tallentaa tietokoneen tilan keskusmuistiin ja sammuttaa suurimman osan tietokoneen toiminnoista. Valmiustila kuluttaa kuitenkin erittäin vähän sähköä; kulutus on hyvin alhainen verrattuna koneen päällä pitämiseen.

To suspend your computer manually, click the user menu on the right side of the taskbar, expand Power Off / Log Out, and select Suspend.

Sammutus tai uudelleenkäynnistys

If you want to power off your computer entirely, or do a full restart, click the user menu on the right side of the taskbar, expand Power Off / Log Out, and select either Restart… or Power Off….

Jos muita käyttäjiä on kirjautuneena sisään, et ehkä voi sammuttaa tai käynnistää tietokonetta uudelleen, koska se päättäisi muiden käyttäjien istunnot. Pääkäyttäjät voivat tällöin sammuttaa tietokoneen salasanallaan.

Saatat haluta sammuttaa koneen kokonaan, jos olet aikeissa siirtää sitä, eikä käytössä ole akkua, akku on vähissä tai akun varauskapasiteetti on huono. Sammutettu kone käyttää vähemmän virtaa kuin valmiustilassa oleva kone.