Képernyőterület nagyítása

A képernyő nagyítása eltér a szövegméret puszta növelésétől. Ez a szolgáltatás egy nagyítólencséhez hasonlít, amely mozgatása közben lehetővé teszi a képernyő egyes részeinek felnagyítását.

  1. Go to the Desktop and start typing Accessibility.

  2. Click on Accessibility to open the panel.

  3. Nyomja meg a Nagyítás gombot a Látás szakaszban.

  4. Switch the Zoom switch in the top-right corner of the Zoom Options window to on.

Most mozgathatja a képernyőterületet. Az egeret a képernyő éleihez mozgatva a nagyított területet különböző irányokba mozgathatja, lehetővé téve a kívánt terület megjelenítését.

You can quickly turn zoom on and off by clicking the accessibility icon on the taskbar and selecting Zoom.

Megváltoztathatja a nagyítási arányt, az egér követését és a képernyő nagyított részének helyét. Ezek a Nagyító beállításai ablak Nagyító lapján módosíthatók.

Bekapcsolhat szálkereszteket a mutató megtalálásának megkönnyítéséhez. A bekapcsolásukhoz és hosszuk, színük, vastagságuk módosításához válassza a Nagyítás beállítóablak Szálkeresztek lapján.

Átválthat invertált videóra vagy fekete-fehér módba, és módosíthatja a nagyító fényerő, kontraszt és szürkeárnyalat-beállításait. Ezen beállítások kombinációja nagyon hatékony és hasznos látássérültek és fotofóbiások számára, illetve akkor is, ha a számítógépet kedvezőtlen fényviszonyok közt használja. Válassza a Nagyítás beállítóablak Színeffektusok lapját ezen beállítások módosításához.