Fájlok és mappák törlése

Ha már nincs szüksége egy fájlra vagy mappára, akkor törölheti azt. Egy elem törlésekor az a Kuka mappába kerül áthelyezésre, ahol a Kuka ürítéséig marad. A Kuka mappában található elemek visszaállíthatók az eredeti helyükre, ha úgy dönt hogy mégis szüksége van azokra, vagy ha véletlenül kerültek törlésre.

Fájlok áthelyezése a Kukába:

  1. Egy kattintással válassza ki a Kukába helyezni kívánt elemet.

  2. Nyomja meg a Delete billentyűt a billentyűzeten. Ennek alternatívájaként az elemet az oldalsávon lévő Kukába is húzhatja.

A fájl áthelyezésre kerül a Kukába, és megjelenik a törlés Visszavonásának lehetősége. A Visszavonás gomb néhány másodpercre jelenik meg. A Visszavonás választásával a fájl visszaállításra kerül az eredeti helyére.

A fájlok végleges törléséhez és a számítógép lemezterületének felszabadításához ki kell ürítenie a Kukát. Ehhez kattintson a jobb egérgombbal a Kukára az oldalsávban, és válassza a Kuka ürítése menüpontot.

Fájl végleges törlése

A fájlokat a Kukába dobás kihagyásával is törölheti véglegesen.

Fájl végleges törléséhez:

  1. Válassza ki a törölni kívánt elemet.

  2. Nyomja le, és tartsa lenyomva a Shift billentyűt, majd nyomja le a Delete billentyűt.

  3. Mivel ezt nem vonhatja vissza, a számítógép a fájl vagy mappa törlésének megerősítését kéri.

A cserélhető eszközön törölt fájlokat lehet, hogy nem fogja más operációs rendszereken, például Windowson vagy Mac OS-en látni. A fájlok nem tűnnek el, az eszköz következő csatlakoztatásakor elérheti azokat.