Értesítések és az értesítéslista

Mi az az értesítés?

If an application or a system component wants to get your attention, a notification will be shown at the top of the screen, or on your lock screen.

Például ha új csevegésüzenet vagy új e-mail érkezik, akkor értesítést kap erről. Az azonnaliüzenő programok értesítései speciális elbánás alá esnek, és ezeket a küldő partnerek képviselik.

Más értesítések rendelkezhetnek kijelölhető választógombokkal. Kattintson a bezárás gombra az ilyen értesítések bezárásához a felkínált lehetőségek bármelyikének kiválasztása nélkül.

Egyes értesítések bezárás gombjára kattintva azok eltűnnek. Mások, mint például a Rhythmbox vagy a csevegőprogramja elrejtve maradnak az értesítéslistán.

Az értesítéslista

Az értesítéslista lehetővé teszi az értesítésekhez való visszatérést, amikor az Önnek megfelelő. Akkor jelenik meg, amikor az órára kattint, vagy megnyomja a Super+V kombinációt. Az értesítéslista azokat az értesítéseket tartalmazza, amelyekre nem reagált, vagy amelyek folyamatosan ott találhatók.

Megnézhet egy értesítést, ha rákattint a listában. Az értesítéslistát a Super+V ismételt, vagy az Esc egyszeri megnyomásával zárhatja be.

Kattintson a Lista törlése gombra az értesítéslista törléséhez.

Értesítések elrejtése

If you are working on something and do not want to be bothered, you can switch off notifications.

  1. Go to the Desktop and start typing Settings.

  2. Válassza a Beállítások lehetőséget.

  3. Kattintson az Értesítések elemre az oldalsávon a panel megnyitásához.

  4. Switch Do Not Disturb to on.

When switched off, most notifications will not pop up at the top of the screen. Notifications will still be available in the notification list when you display it (by clicking on the clock, or by pressing Super+V), and they will start popping up again when you switch the switch back to on.

Az Értesítések panelen kikapcsolhatja vagy újraengedélyezheti az egyes alkalmazások értesítéseit.

Hiding lock screen notifications

When your screen is locked, notifications appear on the lock screen. You can configure the lock screen to hide these notifications for privacy reasons.

To switch off notifications when your screen is locked:

  1. Go to the Desktop and start typing Settings.

  2. Válassza a Beállítások lehetőséget.

  3. Kattintson az Értesítések elemre az oldalsávon a panel megnyitásához.

  4. Switch Lock Screen Notifications to off.