Повећајте област екрана

Повећавање екрана је другачије од самог увећавања величине текста. Ова функција је као да имате увеличавајуће стакло, које вам омогућава да се крећете унаоколо и да приближавате делове екрана.

  1. Go to the Desktop and start typing Accessibility.

  2. Кликните на Приступачност да отворите панел.

  3. Притисните Увеличање у одељку Видети.

  4. Пребаците прекидач Увеличање на укључено у горњем десном углу у прозору Опције увеличања.

Сада можете да се крећете унаоколо по области екрана. Померајући вашег миша до ивица екрана, помераћете увеличану област у разним правцима, што ће вам омогућити да видите област вашег избора.

You can quickly turn zoom on and off by clicking the accessibility icon on the taskbar and selecting Zoom.

Можете да измените чинилац увеличања, праћење миша, и положај увеличаног прегледа на екрану. Дотерајте ово у језичку Лупа у прозору Опција увећања.

Можете да активирате нишан да вам помогне да пронађете миша или показивач додирне табле. Укључите их и дотерајте њихову дужину, боју и дебљину, у језичку Нишана у прозору подешавања Увећања.

Можете да се пребаците на обрнути видео или Бело на црном, и да подесите опције осветљености, контраста и сивила за лупу. Комбинација ових опција је корисна за људе са слабијим видом, сваки степен фотофобије, или само за коришћење рачунара под неповољним условима осветљености. Изаберите језичак Ефекти боје у прозору подешавања Увећања да укључите и измените ове опције.