Обавештења и списак обавештења

Шта је то обавештење?

Ако неки програм или компонента система жели да скрене вашу пажњу, биће приказано обавештење у горњем делу екрана, или на екрану закључавања.

На пример, ако добијете нову поруку ћаскања или нову поруку е-поште, бићете обавештени о томе. Обавештењима ћаскања се даје посебан третман, и представљају се појединачним контактима који су вам послали поруке ћаскања.

Остала обавештења имају дугмад избирљивих опција. Да затворите једно од ових обавештења а да не изаберете једну од ових опција, кликните на дугме за затварање.

Клик на дугме за затварање на неким обавештењима их одбацује. Други, попут Ритам машине или програма за ћаскање ће остати скривени на списку обавештења.

Списак обавештења

Списак обавештења вам пружа начин да погледате ваша обавештења када вам то буде одговарало. Појављује се када притиснете на сат, или када притиснете Супер+V. Списак обавештења садржи сва обавештења која нисте прегледали или која се ту налазе за стално.

Можете да видите обавештење кликом на њега на списку. Можете да затворите списак обавештења поновним притиском на Супер+V или на Esc.

Кликните на дугме Очисти списак да очистите спиак обавештења.

Сакријте обавештења

Ако радите на нечему и не желите да будете узнемиравани, можете да искључите обавештења.

  1. Go to the Desktop and start typing Settings.

  2. Кликните на Подешавања.

  3. Кликните на Обавештења у бочној површи да отворите панел.

  4. Switch Do Not Disturb to on.

Када је искључено, већина обавештења неће бити приказана на врху екрана. Обавештења ће још увек бити доступна на списку обавештења када га прикажете (кликом на сат, или притиском тастера Супер+V), и биће вам поново приказана када пребаците преклопник на укључено.

Можете такође да искључите или да поново укључите обавештења за појединачне програме из панела обавештења.

Сакријте обавештења екрана закључавања

Када је ваш екран закључан, обавештења се појављују на закључаном екрану. Можете да подесите екран закључавања да сакрије та обавештења из личних разлога.

Да искључите обавештења када је ваш екран закључан:

  1. Go to the Desktop and start typing Settings.

  2. Кликните на Подешавања.

  3. Кликните на Обавештења у бочној површи да отворите панел.

  4. Пребаците Обавештења екрана закључавања на искључено.