Förstora en del av skärmen

Att förstora skärmen är inte detsamma som att bara förstora textstorleken. Denna funktion är som att ha ett förstoringsglas, som låter dig flytta runt genom att zooma in på delar av skärmen.

1. Go to the Desktop and start typing Accessibility.

2. Klicka på Hjälpmedel för att öppna panelen.

3. Tryck på Zooma i avsnittet Se.

4. Slå på Zoom i övre högra hörnet i fönstret Alternativ för zoom.

Du kan nu flytta runt på skärmytan. Genom att flytta din mus till kanterna på skärmen så kommer det förstorade området att flyttas i olika riktningar vilket låter dig titta på den del som du önskar.

You can quickly turn zoom on and off by clicking the accessibility icon on the taskbar and selecting Zoom.

Du kan ändra förstoringsgraden, hur musen följs och förstorarens position på skärmen. Justera dessa i fliken Förstorare i fönstret Alternativ för zoom.

Du kan aktivera hårkors för att hjälpa dig att hitta markören för musen eller styrplattan. Aktivera dem och justera deras längd, färg och tjocklek i fliken Hårkors i inställningsfönstret Zoom.

Du kan aktivera inverterade färger eller Vitt på svart, justera ljusstyrkan, kontrasten och gråskaleinställningar för förstoraren. Kombinationen av dessa inställningsmöjligheter är användbar för människor med synsvårigheter, olika nivå av ljuskänslighet eller bara för att använda datorn under ogynnsamma ljusförhållanden. Välj fliken Färgeffekter i Zoom-inställningsfönstret för att aktivera och ändra dessa inställningar.