Jag kan inte ansluta min Bluetooth-enhet

Det finns ett flertal anledningar till varför du kanske inte kan ansluta till en Bluetooth-enhet, så som en telefon eller en hörlur.

Anslutning blockerad eller otillförlitlig

Vissa Bluetooth-enheter blockerar anslutningar som standard eller kräver att du ändrar en inställning för att tillåta anslutningar. Försäkra att din enhet är inställd för att tillåta anslutningar.

Bluetooth-hårdvara kändes inte igen

Din Bluetooth-adapter kanske inte har känts igen av datorn. Detta skulle kunna vara för att drivrutiner för adaptern inte installerats. Vissa Bluetooth-adaptrar saknar stöd under Linux, så du kan kanske inte få tag i rätt drivrutiner för dessa. Om det är fallet kommer du troligtvis att behöva skaffa en annan Bluetooth-adapter.

Adaptern är inte påslagen

Försäkra att din Bluetooth-adapter är påslagen. Öppna Bluetooth-panelen och kontrollera att den inte är inaktiverad.

Enhetens Bluetooth-anslutning är avslagen

Kontrollera att Bluetooth är påslaget i enheten du försöker ansluta till och att den är detekterbar eller synlig. Om du till exempel försöker ansluta till en telefon, säkerställ att den inte är i flygplansläge.

Ingen Bluetooth-adapter i din dator

Många datorer har inte Bluetooth-adaptrar. Du kan köpa en adapter om du vill använda Bluetooth.