Hur kalibrerar jag min skärm?

Du kan kalibrera din skärm så att den visar mer korrekta färger. Detta är speciellt användbart om du håller på med digitalfoto, design eller konst.

Du kommer att behöva antingen en färgkalibrator eller spektrofotometer för att göra detta. Båda enheterna används för att profilera skärmar men de fungerar på något olika sätt.

1. Säkerställa att din kalibreringsenhet är ansluten till din dator.

2. Go to the Desktop and start typing Settings.

3. Klicka på Inställningar.

4. Klicka på Färg i sidopanelen för att öppna panelen.

5. Välj din skärm.

6. Tryck på Kalibrera… för att påbörja kalibreringen.

Skärmar ändrar sig hela tiden: bakgrundsbelysningen i en TFT-skärm kommer att halvera sin ljusstyrka ungefär var 18:e månad och bli gulare när den blir äldre. Detta innebär att du bör omkalibrera din skärm när ikonen [!] visas i Färg-panelen.

LED-skärmar ändras också över tiden, men mycket långsammare än TFT:er.