Hur testar jag om färghanteringen fungerar korrekt?

Effekterna av en färgprofil är ibland subtila och det kan vara svårt att se om något ändrats väsentligt.

Systemet kommer med flera profiler för testning som gör det väldigt tydligt när profiler används:

Blått

Detta kommer att göra skärmen blå och testar om kalibreringskurvorna skickas till skärmen.

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Färg i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Välj enheten för vilken du vill lägga till en profil. Möjligen vill du notera vilken profil som används för närvarande.

5. Klicka på Lägg till profil för att välja en testprofil som finns i botten av listan.

6. Tryck på Lägg till för att bekräfta ditt val.

7. För att återgå till den föregående profil, välj enheten i panelen Färg och välj sedan profilen som du använde tidigare innan du provade en av testprofilerna och tryck på Aktivera för att använda den igen.

Genom att använda dessa profiler kan du klart och tydligt se när ett program stöder färghantering.