Skriva ut kuvert

De flesta skrivare låter dig skriva ut direkt på ett kuvert. Detta är särskilt användbart om du till exempel har många brev att skicka.

Skriva ut på kuvert

Det finns två saker du måste kontrollera när du försöker att skriva ut på ett kuvert.

Det första är att din skrivare vet vilken storlek kuvertet har. Tryck på Ctrl+P för att öppna utskriftsdialogen, gå till fliken Sidinställning och som Papperstyp välj ”Kuvert” om du kan. Om du inte kan göra detta, se om du kan ändra Pappersstorlek till en kuvertstorlek (till exempel C5). På bunten med kuvert bör det stå vilken storlek de har; de flesta kuvert levereras i standardstorlekar.

För det andra måste du säkerställa att kuverten matas in med rätt sida upp i skrivaren. Kontrollera skrivarens manual för hur du gör detta eller försök att skriva ut ett enstaka kuvert och kontrollera vilken sida som skrivs ut på för att se vilket håll som ska vara uppåt.

Vissa skrivare är inte designade för att kunna skriva ut kuvert, speciellt vissa laserskrivare. Kontrollera din skrivares manual för att se om den kan skriva ut på kuvert. Annars kan du skada skrivaren genom att mata in ett kuvert.