Aviseringar och aviseringslistan

Vad är en avisering?

Om ett program eller en systemkomponent vill få tag i din uppmärksamhet, kommer en avisering att visas längst upp på skärmen, eller på din låsskärm.

Om du exempelvis får ett nytt chattmeddelande eller ett nytt e-postmeddelande så kommer du att få en avisering som informerar dig om detta. Chattaviseringar ges specialbehandling och representeras av de individuella kontakterna som skickade chattmeddelandena till dig.

Andra aviseringar har valbara knappar. För att stänga en avisering av denna typ utan att välja en av dess alternativ, klicka på stängknappen.

Att klicka på stängknappen på vissa aviseringar förkastar dem. Andra, som Rhythmbox eller ditt chattprogram kommer att förbli gömda i aviseringslistan.

Aviseringslistan

Aviseringslistan ger dig ett sätt att få tillbaka dina aviseringar när det är bekvämt för dig. Den visas när du klickar på klockan eller trycker Super+V. Aviseringslistan innehåller alla aviseringar som du inte har agerat på eller som finns där permanent.

Du kan visa en avisering genom att klicka på den i listan. Du kan stänga aviseringslistan genom att trycka Super+V igen eller Esc.

Klicka på knappen Töm lista för att tömma aviseringslistan.

Dölja aviseringar

Om du arbetar med något och inte vill bli störd kan du stänga av aviseringar.

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Aviseringar i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Switch Do Not Disturb to on.

När de är avstängda kommer de flesta aviseringar inte att poppa upp längst upp på skärmen. Aviseringar kommer fortfarande att finnas tillgängliga i aviseringslistan när du visar den (genom att klicka på klockan, eller trycka på Super+V) och de kommer att börja poppa upp igen när du slår på inställningen igen.

Du kan också inaktivera eller återaktivera aviseringar för individuella program från panelen Aviseringar.

Dölja aviseringar på låsskärmen

När din skärm är låst, kommer aviseringar att visas på låsskärmen. Du kan av säkerhetsskäl konfigurera så att låsskärmen gömmer dessa aviseringar.

För att slå av aviseringar när din skärm är låst:

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Aviseringar i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Slå av Aviseringar på låsskärm.