Ändra vem som har administratörsbehörighet

Administratörsbehörighet är ett sätt att bestämma vem som kan göra ändringar i viktiga delar av systemet. Du kan ändra vilka användare som har administratörsbehörighet och vilka som inte har det. De är ett bra sätt att hålla ditt system säkert och förhindra eventuellt skadliga, obehöriga ändringar.

Du behöver administratörsbehörighet för att ändra kontotyp.

1. Go to the Desktop and start typing Users.

2. Klicka på Användare för att öppna panelen.

3. Tryck på Lås upp i övre högra hörnet och skriv in ditt lösenord när du blir tillfrågad.

4. Markera användaren vars behörigheter du vill ändra.

5. Toggle the switch next to the Administrator label within the Account Settings section.

6. Användarens behörighet kommer att ändras när de loggar in nästa gång.

Det första användarkontot på systemet är vanligtvis det som har administratörsbehörighet. Detta är användarkontot som skapades när du först installerade systemet.

Det är oklokt att ge alltför många användare behörigheten Administratör på ett system.