Veelgebruikte netwerkpoorten

This is a list of network ports commonly used by applications that provide network services, like file sharing or remote desktop viewing. There are thousands of ports in use, so this table isn’t complete.

Poort

Naam

Beschrijving

5353/udp

mDNS, Avahi

Geeft systemen de mogelijkheid om elkaar te vinden, en beschrijft welke diensten zij aanbieden, zonder dat u zelf de informatie hoeft in te voeren.

631/udp

Afdrukken

Hiermee kunt u afdrukopdrachten naar een printer op het netwerk versturen.

631/tcp

Afdrukken

Hiermee kunt u uw printer met andere mensen op het netwerk delen.

5298/tcp

Aanwezigheid

Hiermee wijzigt u uw chat-status, bedoeld voor andere mensen op het netwerk, zoals ‘online’ of ‘bezet’.

5900/tcp

Bureaublad op afstand

Hiermee kunt u uw bureaublad delen zodat andere mensen het kunnen bekijken of u op afstand kunnen helpen.

3689/tcp

Muziek delen (DAAP)

Hiermee kunt u uw muziekcollectie met anderen op uw netwerk delen.