Hitta din IP-adress

Att veta din IP-adress kan hjälpa dig att felsöka problem med din internetanslutning. Kanske blir du förvånad över att veta att du har två IP-adresser: en IP-adress för din dator på det interna nätverket och en IP-adress för din dator på internet.

Hitta din trådbundna anslutnings interna IP-adress (på nätverket)

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Nätverk i sidopanelen för att öppna panelen.

Om mer än en typ av trådbunden anslutning är tillgänglig kan du se namn som PCI Ethernet eller USB Ethernet i stället för Trådbundet.

4. Klicka på inställningar-knappen intill den aktiva anslutningen för IP-adressen och andra detaljer.

Hitta din trådlösa anslutnings interna IP-adress (på nätverket)

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Trådlöst i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Klicka på inställningar-knappen intill den aktiva anslutningen för IP-adressen och andra detaljer.

Hitta din externa IP-adress (internet)

1. Besök whatismyipaddress.com.

2. Webbsidan kommer visa dig din externa IP-adress.

Beroende på hur din dator ansluter till internet, kan den interna och den externa adressen vara densamma.