Een schermgebied vergroten

Het scherm vergroten is iets anders dan alleen de tekstgrootte vergroten. Deze functie lijkt op een vergrootglas, waarmee u kunt bewegen door op gedeeltes van het scherm in te zoomen.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

2. Click on Accessibility to open the panel.

3. Klik op Zoomen vanuit de Zicht-sectie.

4. Switch the Zoom switch in the top-right corner of the Zoom Options window to on.

U kunt nu in het schermgebied bewegen. Door uw muis naar de rand van het scherm te bewegen, beweegt u het vergrote gebied in verschillende richtingen, waarmee u het gebied van uw keuze kunt zien.

U kunt zoomen ook snel in- en uitschakelen door te klikken op het toegankelijkheidspictogram in de bovenbalk en Zoomen te selecteren.

U kunt de vergrotingsfactor, het volgen van de muis, en de positie van de vergrote weergave op het scherm wijzigen. Pas deze aan in het tabblad van het Vergrootglas van het Zoomopties-venster.

U kunt een draadkruis aanzetten om u te helpen bij het vinden van de muis of touchpad-cursor. U kunt het aanzetten en de lengte, kleur en dikte aanpassen in het Draadkruis-tabblad van het Zoominstellingen-venster.

U kunt overschakelen naar inverse video of Wit op zwart, en de helderheid, contrast en kleur van het vergrootglas aanpassen. De combinatie van deze opties is nuttig voor mensen met beperkt zicht, lichtschuwheid, of gewoon om de computer te gebruiken met tegenlicht. Selecteer het Kleureffecten-tabblad in het Zoom-instellingenvenster om deze opties te kunnen inschakelen en wijzigen.