Uw reservekopie controleren

Nadat u een reservekopie heeft gemaakt van uw bestanden moet u controleren of de reservekopie geslaagd is. Als het niet goed gegaan is kunt u belangrijke gegevens verliezen, aangezien er bestanden in de reservekopie kunnen ontbreken.

Wanneer u Bestanden gebruikt om bestanden te kopiëren of te verplaatsen controleert de computer of alle gegevens op de juiste wijze zijn overgebracht. Maar als u gegevens overbrengt die zeer belangrijk voor u zijn, dan wilt u misschien extra controles uitvoeren om te bevestigen dat uw gegevens op de juiste wijze zijn overgebracht.

U kunt een extra controle uitvoeren door de gekopieerde bestanden en mappen op het doelmedium na te lopen. Door te controleren of de door u overgebrachte bestanden en mappen zich ook werkelijk in de reservekopie bevinden, kunt u erop vertrouwen dat het proces geslaagd is.

Als u regelmatig reservekopieën maakt van grote hoeveelheden gegevens, dan is het misschien eenvoudiger om een speciaal voor dit doel gemaakt toepassing zoals Déjà Dup te gebruiken. Een dergelijk programma is krachtiger en betrouwbaarder dan het eenvoudigweg kopiëren en plakken van bestanden.