Ik kan mijn Bluetooth-apparaat niet aansluiten

Er zijn meerdere redenen waarom u een Bluetooth-apparaat (zoals een telefoon of koptelefoon) niet kunt aansluiten:

Verbinding geblokkeerd of niet te vertrouwen

Sommige Bluetooth-apparaten blokkeren standaard alle verbindingen, of vereisen dat u de instellingen verandert om verbindingen toe te staan. Zorg ervoor dat uw apparaat zo is ingesteld dat verbindingen zijn toegestaan.

Bluetooth-hardware niet herkend

Het kan zijn dat uw Bluetooth-adapter of -dongel niet herkend werd door de computer. Dit kan komen doordat de stuurprogramma's voor de adapter niet zijn geïnstalleerd. Sommige Bluetooth-adapters worden niet ondersteund door Linux waardoor u mogelijk niet aan de juiste stuurprogramma's ervoor kunt komen. In dit geval dient u waarschijnlijk een andere Bluetooth-adapter aan te schaffen.

Adapter niet ingeschakeld

Zorg ervoor dat uw Bluetooth-adapter is ingeschakeld. Open het Bluetooth-paneel en zorg ervoor dat het niet is uitgeschakeld.

Bluetooth is op het externe apparaat uitgeschakeld

Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op het apparaat waarmee u probeert te verbinden, en dat het gevonden kan worden of zichtbaar is. Bijvoorbeeld, als u probeert te verbinden met een telefoon, zorg er dan voor dat die niet in vliegtuigmodus staat.

Geen Bluetooth-adapter op uw computer

Veel computers hebben geen Bluetooth-adapters. U kunt een adapter kopen als u Bluetooth wilt gebruiken.