Bestanden openen met andere toepassingen

Wanneer u in Bestandsbeheer dubbelklikt (of middelklikt) op een bestand, dan wordt dit geopend met de standaardtoepassing voor dat type bestand. U kunt het openen in een andere toepassing, online zoeken naar toepassingen, of de standaardtoepassing instellen voor alle bestanden van hetzelfde type.

Om een bestand te openen met een andere dan de standaardtoepassing klikt u met rechts op het bestand en kiest u boven in het menu de gewenste toepassing. Als u de gewenste toepassing niet ziet staan, klik dan op Met andere toepassing openen. Standaard toont Bestandsbeheer alleen toepassingen waarvan het weet dat die het bestand aankunnen. Klik op Alle toepassingen tonen om alle toepassingen op uw computer te zien.

Als u nog steeds niet de gewenste toepassing kunt vinden, dan kunt u naar meer toepassingen zoeken door te klikken op Nieuwe toepassingen zoeken. Bestandsbeheer zal online zoeken naar pakketten met toepassingen die om kunnen gaan met bestanden van dat type.

De standaardtoepassing wijzigen

U kunt de standaardtoepassing die gebruikt wordt om bestanden van een bepaald type te openen wijzigen. Hierdoor kunt u uw voorkeurstoepassing openen wanneer u dubbelklikt om een bestand te openen. Zo zou u misschien willen dat uw favoriete muziekspeler opent wanneer u dubbelklikt op een MP3-bestand.

1. Selecteer een bestand van het type waarvoor u de standaardtoepassing wilt wijzigen. Om bijvoorbeeld te wijzigen welke toepassing gebruikt wordt om MP3-bestanden te openen kiest u een .mp3-bestand.

2. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en selecteer Eigenschappen.

3. Ga naar het Openen met-tabblad.

4. Selecteer de gewenste toepassing en klik op Instellen als standaard.

Als Andere toepassingen een toepassing bevat die u soms wilt gebruiken, maar u wilt er geen standaardtoepassing van maken, selecteer dan die toepassing en klik op Toevoegen. Hierdoor zal deze toegevoegd worden aan Aanbevolen toepassingen. Daarna kunt u deze toepassing gebruiken door met rechts op het bestand te klikken en de toepassing uit de lijst te kiezen.

Dit verandert de standaardtoepassing niet alleen voor het geselecteerde bestand, maar voor alle bestanden met hetzelfde type.