De ventilator van de laptop staat altijd aan

Als de ventilator van uw laptop blijft draaien, kan het zijn dat de hardware die het koelsysteem van de laptop regelt niet goed wordt ondersteund in Linux. Sommige laptops hebben extra software nodig om op een efficiënte manier de koelventilatoren te besturen, maar misschien is deze software niet geïnstalleerd (of helemaal niet beschikbaar voor Linux) waardoor de ventilator continu op volle snelheid draait.

Als dit het geval is, kunt u mogelijk enkele instellingen wijzigen of extra software installeren waarmee de ventilator volledig aangestuurd wordt. U kunt bijvoorbeeld vaiofand installeren om de ventilator van bepaalde Sony VAIO laptops aan te sturen. Het installeren van deze software is een vrij technisch proces dat sterk afhankelijk is van het merk en model van uw laptop, dus zult u misschien op zoek willen gaan naar gericht advies over hoe dit voor uw computer te doen.

Het is ook mogelijk dat uw laptop gewoon veel warmte produceert. Dit hoeft niet te betekenen dat hij oververhit is; het kan zijn dat de ventilator continue op volle snelheid moet draaien om koel genoeg te blijven. Als dit het geval is, kunt u niets anders doen dan de ventilator continue op volle snelheid te laten draaien. Soms kunt u aanvullende koelaccessoires kopen voor uw laptop die hulp kunnen bieden.