Een boekje afdrukken

U kunt een boekje afdrukken van een PDF-document.

Als u een boekje wilt afdrukken van een LibreOffice-document, dan moet u het eerst exporteren naar een PDF via Bestand ▸ Exporteren als PDF…. Uw document moet een veelvoud van 4 pagina's bevatten (4, 8, 12, 16,…). Het kan zijn dat u tot 3 lege pagina's moet toevoegen.

Als het aantal pagina's in uw PDF-document geen veelvoud van 4 is, dan dient u het juiste aantal lege pagina's (1, 2 of 3) toe te voegen om er een veelvoud van 4 van te maken. Om dit te doen kunt u:

1. Maak een LibreOffice-document aan met het benodigde aantal (1-3) lege pagina's.

2. Exporteer de lege pagina's naar een PDF door Bestand ▸ Exporteren als PDF… te kiezen.

3. Voeg de lege pagina's samen met uw PDF-document met PDF-Shuffler of PDF Mod, waarbij u de lege pagina's aan het einde plaatst.

Selecteer het type printer dat u wilt gebruiken om af te drukken uit onderstaande lijst: