Enveloppen afdrukken

Bij de meeste printers kunt u rechtstreeks op een envelop afdrukken. Dit is vooral nuttig als u bijvoorbeeld een heleboel brieven te versturen heeft.

Op enveloppen afdrukken

Er zijn twee dingen die u dient te controleren wanneer u op een envelop wilt afdrukken.

Ten eerste dat uw printer weet wat de grootte van de envelop is. Druk op Ctrl+P om het afdrukvenster te openen, ga naar het tabblad Pagina-instellingen en selecteer ‘Envelop’ in het keuzemenu Papiersoort, als het mogelijk is. Indien dit niet mogelijk is, kijk dan of u in het keuzemenu Papiergroottekunt kiezen voor een envelopgrootte (b.v. C5). Op de envelopverpakking kunt u de grootte terugvinden; de meeste enveloppen hebben standaardgroottes.

Ten tweede dient u ervoor te zorgen dat de enveloppen met de juiste kant naar boven in de papierlade worden gelegd. Ga dit na in de handleiding van de printer, of probeer een enkele envelop af te drukken en kijk welke kant bedrukt is om te zien welke de goede kant is.

Sommige printers zijn niet ontworpen om op enveloppen af te drukken, vooral sommige laserprinters. Ga na in de handleiding van de printer of deze ook geschikt is voor enveloppen, anders kunt u mogelijk uw printer beschadigen bij het invoeren van een envelop.