De persoon met beheersrechten wijzigen

Door het toekennen van beheersrechten wordt bepaald wie er belangrijke delen van het systeem mogen wijzigen. U kunt wijzigen welke gebruikers wel en welke geen beheersrechten hebben. Het is een goede manier om uw systeem veilig te houden en te voorkomen dat eventuele ongeautoriseerde wijzigingen worden aangebracht.

Om een accounttype te wijzigen dient u beheerder te zijn.

1. Go to the desktop and start typing Users.

2. Klik op Gebruikersaccounts om het paneel te openen.

3. Klik op Ontgrendelen rechtsboven in de hoek en voer uw wachtwoord in wanneer daar om gevraagd wordt.

4. Selecteer de gebruiker wiens rechten u wilt wijzigen.

5. Toggle the switch next to the Administrator label within the Account Settings section.

6. De rechten van de gebruiker zullen gewijzigd worden bij de eerstvolgende aanmelding.

Het account van de hoofdgebruiker van het systeem heeft doorgaans beheerdersrechten. Dit is het gebruikersaccount dat aangemaakt werd toen u het systeem voor het eerst installeerde.

Het is onverstandig om veel gebruikers met Beheerders-rechten op een systeem te hebben.