Da li trebam da pregledam moju poštu za virusima?

Virusi su programi koji stvaraju probleme ako uspeju da pronađu svoj put od vašeg računara. Uobičajeni način da ih dobijete na vašem računaru je preko poruka e-pošte.

Viruses that can affect computers running Linux are quite rare, so you are unlikely to get a virus through email or otherwise. If you receive an email with a virus hidden in it, it will probably have no effect on your computer. As such, you probably don't need to scan your emails for viruses.

Možete, međutim, poželeti da pregledate vašu e-poštu za virusima u slučaju da se desi da prosledite virus od jedne osobe do druge. Na primer, ako neki vaš prijatelj ima Vindouz računar sa virusom i pošalje vam virusom zaraženu e-poštu, i vi nakon toga prosledite tu poruku nekom drugom prijatelju sa Vindouz računarom, onda će možda drugi prijatelj takođe da zaradi virus. Možete da instalirate antivirus program da pregledate vašu e-poštu da biste sprečili ovo, ali je malo verovatno da će do ovoga doći i većina ljudi koji koriste Vindouz i Mek OS imaju svoje antiviruse.