Anslut en andra skärm till din dator

Ställ in en extra skärm

För att installera en extra skärm, koppla skärmen till din dator. Om ditt system inte känner igen den omedelbart eller du vill justera inställningarna:

1. Go to the desktop and start typing Displays.

2. Klicka på Skärmar för att öppna panelen.

3. I skärmuppställningsdiagrammet, dra dina skärmar till de relativa positioner du önskar.

Siffrorna i diagrammet visas längst upp till vänster på varje skärm när panelen Skärmar är aktiv.

4. Klicka på Primär skärm för att välja din primära skärm.

The primary display is the one with the top bar, and where the desktop is shown.

5. Välj orienteringen, upplösning eller skala, och uppdateringsfrekvens.

6. Klicka på Verkställ. De nya inställningarna kommer att användas i 20 sekunder innan de återgår. På detta sätt kommer dina gamla inställningar att återställas om du inte ser något med de nya inställningarna. Om du är nöjd med de nya inställningarna klicka på Behåll ändringar.

Visningslägen

Med två skärmar är dessa visningslägen tillgängliga:

• Sammanfoga skärm­ar: skärmkanter sätts ihop så saker kan passera från en skärm till en annan.

• Spegling: samma innehåll visas på två skärmar, med samma upplösning och orientering för båda.

• Ensam skärm: endast en skärm konfigureras, vilket i praktiken slår av den andra. Exempelvis skulle en extern skärm som är ansluten till en bärbar dator med locket stängt vara den ensamt konfigurerade skärmen.

Lägga till mer än en skärm

Med mer än två skärmar är Sammanfoga skärm­ar det enda tillgängliga läget.

• Tryck på knappen för den skärm som du vill konfigurera.

• Dra skärmarna till de önskade relativa positionerna.