Sök efter filer

Du kan söka efter filer baserat på deras namn eller filtyp direkt i filhanteraren.

Sök

1. Open the Files application from the desktop.

2. Om du vet att filerna du letar efter finns i en viss mapp, gå till den mappen.

3. Skriv ett eller flera ord som du vet förekommer i filnamnet så kommer de att visas i sökraden. Om du till exempel ger namn på alla dina fakturor med ordet ”Faktura”, skriv faktura. Ord matchar oberoende av skiftläge.

Istället för att skriva ord direkt för att visa sökraden, kan du klicka på Search key symbol i verktygsfältet eller trycka Ctrl+F.

4. Du kan begränsa dina resultat efter datum, efter filtyp och efter huruvida filens fullständiga text ska genomsökas, eller endast filnamnen ska genomsökas.

För att tillämpa filter, välj rullgardinsmenyknappen till vänster om filhanterarens Search key symbol-ikon, och välj bland de tillgängliga filtren:

• När: Hur långt tillbaka i tiden vill du söka?

• Vad: Vad är detta för typ av objekt?

• Ska din sökning inkludera en fulltextsökning eller bara söka genom filnamnen?

5. För att ta bort ett filter, välj X:et bredvid filtertaggen som du vill ta bort.

6. Du kan öppna, kopiera, ta bort eller på annat sätt arbeta med dina filer från sökresultatet, precis som du skulle ha gjort från vilken mapp som helst i filhanteraren.

7. Klicka på Search key symbol i verktygsfältet igen för att avsluta sökningen och återgå till mappen.