Markera filer efter mönster

Du kan markera filer i en mapp genom att använda ett mönster för filnamnen. Tryck på Ctrl+S för att visa fönstret Markera matchande objekt. Skriv in ett mönster som innehåller gemensamma delar av filnamnen samt jokertecken. Det finns två jokertecken:

• * matchar vilket antal tecken som helst, även inga tecken.

• ? matchar exakt ett tecken, vilket som helst.

Till exempel:

• Om du har en OpenDocument-textfil, en PDF-fil och en bild som alla har samma basnamn Faktura, välj alla tre med mönstret

Faktura.*

• Om du har några foton som är namngivna i stil med Semester-001.jpg, Semester-002.jpg, Semester-003.jpg; välj dem alla med mönstret

• Om du har foton som ovan, men du har redigerat några av dem och lagt till -redigeradpå slutet av filnamnet på fotona du redigerat, välj de redigerade fotona med