Mallar för vanliga dokumenttyper

Om du ofta skapar dokument baserade på samma innehåll kan du dra nytta av att använda filmallar. En filmall kan vara ett dokument av vilken typ som helst med formatering eller innehåll som du önskar återanvända. Du kan till exempel skapa en dokumentmall med ditt brevhuvud.

Skapa en ny mall

1. Skapa ett dokument som du vill använda som mall. Du kan till exempel skapa ditt brevhuvud i ett ordbehandlingsprogram.

2. Spara filen med mallinnehållet i mappen Mallar i din Hem-mapp. Om mappen Mallar inte existerar, måste du skapa den först.

Använd en mall för att skapa ett dokument

1. Öppna mappen där du vill placera det nya dokumentet.

2. Högerklicka var som helst i det tomma utrymmet i mappen, välj sedan Skapa nytt dokument. Namnen på tillgängliga mallar kommer att listas i undermenyn.

3. Välj din mall från listan.

4. Dubbel-klicka på filen för att öppna den och börja redigera. Du kanske vill byta namn på filen när du är klar.