Problem med mediakortsläsare

Många datorer innehåller läsare för SD, MMC, SM, MS, CF och andra kort med lagringsmedia. Dessa bör automatiskt detekteras och monteras. Här finns några felsökningssteg om detta inte lyckas:

1. Säkerställ att kortet matats in korrekt. Många kort ser ut som om de sitter i upp och ner när de är korrekt isatta. Försäkra också att kortet är ordentligt isatt i kortplatsen; vissa kort, speciellt CF, kräver en liten knuff för att sättas i korrekt. (Var aktsam så du inte trycker för hårt! Om du stöter i något hårt, pressa inte.)

2. Open Files from the desktop. Does the inserted card appear in the left sidebar? Sometimes the card appears in this list but is not mounted; click it once to mount. (If the sidebar is not visible, press F9 or click Files in the top bar and select the Sidebar.)

3. Om ditt kort inte visas i sidopanelen, klicka på Ctrl+L, skriv sedan computer:/// och tryck Retur. Om din kortläsare är korrekt konfigurerad borde läsaren dyka upp som en enhet när inget kort är isatt och som kortet själv när kortet har monterats.

4. Om du ser kortläsaren men inte kortet kan problem vara kortet i sig. Prova med ett annat kort eller kontrollera om möjligt att kortet fungerar i en annan kortläsare.

Om inga kort eller enheter visas när du bläddrar genom platsen Dator är det möjligt att din kortläsare inte fungerar med Linux på grund av drivrutinsproblem. Om din kortläsare är intern (inuti datorn istället för utanför) är detta mer troligt. Den bästa lösningen är att ansluta din enhet (kamera, mobiltelefon, etc.) direkt till en USB-port på datorn. Externa USB-kortläsare finns också och har väsentligt bättre stöd i Linux.