Min nya iPod fungerar inte

Om du har en ny iPod som aldrig har anslutits till en dator tidigare kommer den inte att kännas igen korrekt när du ansluter den till en Linux-dator. Detta är för att iPod:ar måste ställas in och uppdateras via programvaran iTunes som bara kör i Windows och Mac OS.

För att installera din iPod, installera iTunes på en Windows- eller Mac-dator och koppla in den. Du kommer att ledas genom ett par steg för att ställa in den. Om du blir tillfrågad om Volymformat välj MS-DOS (FAT), Windows eller liknande. Andra format (HFS/Mac) fungerar inte lika bra med Linux.

När du har avslutat installationen bör iPod:en fungerar normalt när du ansluter den till en Linux-dator.