Lägg till ett nytt användarkonto

Du kan lägga till flera användarkonton på din dator. Ge ett konto till varje person i ditt hushåll eller företag. Varje användare har sin egen hemmapp, dokument och inställningar.

Du behöver administratörsbehörighet för att kunna lägga till konton.

1. Go to the Desktop and start typing Users.

2. Klicka på Användare för att öppna panelen.

3. Tryck på Lås upp i övre högra hörnet och skriv in ditt lösenord när du blir tillfrågad.

4. Press the Add User... button, at the top of the window, to add a new user account.

5. Om du vill att den nya användaren ska ha administratörsåtkomst på datorn, välj Administratör som kontotyp.

Administratörer kan göra saker så som att lägga till och ta bort användare, installera programvara och drivrutiner samt ändra datum och tid.

6. Mata in användarens fullständiga namn. Användarnamnet kommer att fyllas i automatiskt baserat på det fullständiga namnet. Om du inte tycker om det föreslagna användarnamnet så kan du ändra det.

7. Du kan välja att ställa in ett lösenord för den nya användaren eller låta dem ställa in det själva vid första inloggningen.

Om du väljer att ställa in lösenordet nu, kan du trycka på generera lösenord-ikonen för att automatiskt generera ett slumpmässigt lösenord.

8. Klicka på Lägg till….

Om du vill ändra lösenordet efter att kontot skapats, välj kontot, Lås upp panelen och tryck på den aktuella lösenordsstatusen.

I panelen Användare kan du klicka på bilden intill användarens namn till höger för att ställa in en bild för kontot. Denna bild kommer att visas i inloggningsfönstret. Systemet tillhandahåller några exempelfoton som du kan använda, eller så kan du välja dina egna eller ta en bild med din webbkamera.