El punter del ratolí no es mou

Comprovar que el ratolí estigui connectat

Si teniu un ratolí amb un cable, comproveu que estigui fermament connectat a l'ordinador.

Si es tracta d'un ratolí USB (amb un connector rectangular), intenteu connectar-lo a un port USB diferent. Si es tracta d'un ratolí PS/2 (amb un connector rodó petit i amb sis pins), assegureu-vos que està connectat al port del ratolí verd i no al port del teclat. És possible que hàgiu de reiniciar l'ordinador si no estava connectat.

Comprovar que el ratolí funcioni realment

Connecteu el ratolí a un altre ordinador i mireu si funciona.

Si el ratolí és un ratolí òptic o làser, hauria de brillar una llum a la part inferior del ratolí si està activat. Si no hi ha llum, comproveu que estigui activat. Si ho està i no hi ha llum, pot estar trencat.

Comprovació dels ratolins sense fil

• Assegureu-vos que el ratolí estigui activat. Sovint hi ha un commutador a la part inferior del ratolí per a apagar-lo completament, de manera que pugueu portar-lo sense que estigui constantment connectant-se.

• Si esteu utilitzant un ratolí Bluetooth, assegureu-vos que heu aparellat el ratolí amb l'ordinador. Veure Connectar l'ordinador a un dispositiu Bluetooth.

• Feu clic en un botó i mireu si el punter del ratolí es mou. Alguns ratolins sense fil s'adormen per a estalviar energia, per tant, pot ser que no responguin fins que es faci clic a un botó. Veure El ratolí reacciona amb retard abans que comenci a funcionar.

• Comproveu que la bateria del ratolí estigui carregada.

• Assegureu-vos que el receptor (dongle) estigui connectat fermament a l'ordinador.

• Si el ratolí i el receptor poden funcionar en diferents canals de ràdio, assegureu-vos que tots dos estiguin connectats al mateix canal.

• És possible que hàgiu de prémer un botó del ratolí, del receptor o dels dos per a establir una connexió. El manual d'instruccions del ratolí hauria de tenir més detalls sobre si aquest és el cas.

La majoria dels ratolins sense fil RF (ràdio) han de funcionar automàticament quan els connecteu al vostre ordinador. Si teniu un ratolí sense fil (infraroig) amb Bluetooth o IR, és possible que hàgiu de fer alguns passos addicionals per a fer-lo funcionar. Els passos poden dependre de la marca o model del ratolí.