Styr vilka nättjänster ett konto kan användas med

Vissa typer av nätkontoleverantörer låter dig nå flera tjänster med samma användarkonto. Till exempel tillhandahåller Google-konton kalender, e-post och kontakter. Du kanske vill använda ditt konto för vissa tjänster, men inte andra. Exempelvis vill du kanske använda ditt Google-konto för e-post men inte kalender, eftersom du har ett annat nätkonto som du använder för kalender.

Du kan inaktivera vissa tjänster som tillhandahålls av varje nätkonto:

1. Go to the desktop and start typing Online Accounts.

2. Klicka på Nätkonton för att öppna panelen.

3. Välj kontot som du vill ändra från listan till höger.

4. En lista av tjänster som är tillgängliga med detta konto kommer att visas under Använd för. Se Nättjänster och program för att se vilka program som använder vilka tjänster.

5. Slå av de tjänster som du inte vill använda.

När en tjänst har inaktiverats för ett konto kommer program på din dator inte längre att kunna använda kontot för att koppla upp mot den tjänsten längre.

För att aktivera en tjänst som du inaktiverat, gå bara tillbaka till panelen Nätkonton och slå på den.