Ta bort ett konto

Du kan ta bort ett nätkonto som du inte längre vill använda.

Många nättjänster tillhandahåller ett autentiseringselement som ditt skrivbord sparar istället för ditt lösenord. Om du tar bort ett konto, bör du också återkalla det certifikatet i nättjänsten. Detta säkerställer att inget annat program eller webbplats kan ansluta till den tjänsten genom att använda autentiseringen för ditt skrivbord.

Hur du återkallar autentiseringen beror på tjänsteleverantören. Kontrollera dina inställningar på leverantörens webbplats för autentiserade eller anslutna program eller platser. Leta efter ett program kallat ”GNOME” och ta bort det.

1. Go to the desktop and start typing Online Accounts.

2. Klicka på Nätkonton för att öppna panelen.

3. Välj kontot som du önskar ta bort.

4. Klicka på --knappen i nedre vänstra hörnet i fönstret.

5. Klicka på Ta bort i bekräftelsedialogen.

Istället för att ta bort kontot helt är det möjligt att begränsa tjänsterna som nås av din skrivbordsmiljö.