Filhanterarens visningsinställningar

Du kan styra hur filhanteraren visar text under ikoner. Klicka på menyknappen i fönstrets övre högra hörn, välj Inställningar och gå sedan till avsnittet Ikonvyrubriker.

Ikonrubriker

Filhanterarens ikoner med text

När du använder ikonvyn kan du välja att visa extra information om filer och mappar som en text under varje ikon. Detta är till exempel användbart om du ofta behöver se vem som äger en fil eller när den senast modifierades.

Du kan zooma i en mapp genom att klicka på knappen visningsalternativ i verktygsfältet och välja en zoomnivå med skjutreglaget. När du zoomar in kommer filhanteraren att visa mer och mer information i rubriker. Du kan välja upp till tre saker att visa i rubrikerna. Den första kommer att visas på de flesta zoomnivåerna. Den sista kommer bara att visas vid väldigt stora storlekar.

Informationen du kan visa i ikonrubriker är samma som kolumnerna du kan använda i listvyn. Se Kolumninställningar för listvy i Filer för mer information.

Listvy

När du tittar på filer som en lista kan du visa Expanderbara mappar i listvy. Detta visar expanderare för varje katalog i fillistan så att innehållet för flera kataloger kan visas samtidigt. Detta är användbart om mappstrukturen är relevant, t.ex. om dina musikfiler är organiserade med en mapp per artist och en undermapp per album.