Felsökning av trådlösa nätverk

Detta är en steg-för-steg felsökningsguide för att hjälpa dig att identifiera och fixa trådlösa problem. Om du inte kan ansluta till ett trådlöst nätverk av någon anledning, prova att följa instruktionerna här.

Vi kommer att gå genom följande steg för att få din dator ansluten till internet:

• Göra en första kontroll

• Hämta information om din hårdvara

• Kontrollera din hårdvara

• Försöka att skapa en anslutning till din trådlösa router

• Göra en kontroll av ditt modem och router

För att komma igång, klicka på länken Nästa längst upp till höger på sidan. Denna länk, och andra som den på efterföljande sidor, kommer att ta dig genom varje steg i guiden.

Via kommandoraden

Some of the instructions in this guide ask you to type commands into the command line (Terminal). You can find the Terminal application on the desktop.

Om du inte är bekant med en kommandorad, oroa inte dig — denna guide kommer att hjälpa dig genom varje steg. Allt du behöver komma ihåg är att kommandon är skiftlägeskänsliga (så du måste skriva in dem exakt som de visas här), och att trycka på Retur efter att varje kommando skrivits in för att köra det.